Legalább 29 palesztin diák sérült meg egy osztályteremben felrobbant kézigránát miatt. A palesztin biztonságiak szerint véletlen baleset történt, ugyanakkor egy szélsőjobboldali zsidó szervezet magára vállalta a robbantást.

Az eddigi adatok szerint 29 palesztin diák sérült meg, közülük négyen súlyosan, abban a robbanásba, amely a Dzsenín közelében lévő Al-Dzsábir településen történt. Palesztin biztonsági források szerint szerencsétlenség történt, amelyet egy gránát okozott. A gránátot az egyik diák találta, majd bevitte az osztályterembe, ahol az felrobbant. Több sérült állapota válságos.

Az AP szerint nem világos, hogy a gránát miként került a diákhoz. A hadsereg nem tud térségben lévő katonai egységekről. A település mintegy tizenkét kilométerre van az észak-ciszjordániai Dzseníntől.

Noha palesztin biztonsági tisztek szerencsétlenségnek minősítették az esetet, a robbantást egy szélsőjobboldali zsidó szervezet magára vállalta, amely az izraeli rádióknak küldött névtelen üzeneteket erről.