Simicskó nemmel szavazott az EU-ra

Simicskó István az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy sok kérdőjel és hézag van még az EU-csatlakozás kérdéskörében, ezért szavazott nemmel kedden a parlamentben a határozati javaslatra, amelyben az Országgyűlés felhatalmazza a kormányt az európai uniós csatlakozásról szóló szerződés aláírására.

A fideszes politikus - aki egyedüliként utasította el a határozatot - a szavazás után megjegyezte: a kormány részéről az érvek nem voltak teljesen megnyugtatóak, meggyőzőek, ezt mutatta a szombati népszavazás is.

Mondhatnám azt is, hogy a választók hatvankét százalékát is képviselnie kell valakinek, túl szép lett volna, ha száz százalékos a többség - fogalmazott Simicskó István azokra utalva, akik nem mentek el vagy nemmel szavaztak szombaton.

A fideszes képviselő szerint az előterjesztés szövege is - amely felsorolja az összes belépő országot - sajátos, mert "mi van akkor, ha valamely ország, ahol még hátra van a népszavazás, másként látja a csatlakozást".

Úgy véli, a határozatnak mindössze arról kellett volna szólnia, hogy a magyar Országgyűlés felhatalmazza a Magyar Köztársaság kormányfőjét, hogy írja alá a csatlakozási szerződést.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK