Öt palesztin és egy izraeli vesztette életét Rafahban, ahova szombat este nyomult be az izraeli hadsereg. Az izraeliek több tucat harckocsija nyomult be a városba és a mellette lévő menekülttáborba, az utóbbi 30 hónap egyik legnagyobb ilyen akciója során.

Egy izraeli katona és öt palesztin vesztette életét vasárnapra virradóra Rafahban és környékén, ahová szombaton este behatoltak az izraeli hadsereg páncélosai. Az izraeli katona halálát a hadsereg szóvivője közölte vasárnap. További három izraeli katona megsebesült. A jelentés szerint fegyveres palesztinok lesből nyitottak tüzet a katonákra a Gázai övezetben, az egyiptomi határ közelében lévő Rafahban, amikor azok az éjszakai összecsapások sebesültjeit szállították el. 

Az AFP legújabb jelentése szerint huszonhét, az AP szerint negyven palesztin sebesült meg az izraeli hadsereg rafahi akciója idején. A városba és a közelében lévő menekülttáborba több tucat harckocsi nyomult be három irányból. Öt harci helikopter is bekapcsolódott az akcióba. Ez volt az az egyik legnagyobb izraeli akció az utóbbi 30 hónapban. A rafahi menekülttáborban körülbelül 60 ezren élnek.

Az újabb áldozatokkal 2000 szeptember vége óta 3172-re emelkedett az izraeli-palesztin összecsapások halottainak száma. Az összetűzések és merényletek 2389 palesztin és 725 izraeli életet követeltek.

Szombaton az izraeliek agyonlőttek egy, az AP-nek dolgozó palesztin operatőrt, aki a ruháján "sajtó" jelzést viselt. Rajta kívül még egy palesztint lőttek le Ciszjordániában.