Már 216 áldozata van az atípusos tüdőgyulladásnak

Továbbra is terjed az atípusos tüdőgyulladás: Kínából négy, Hongkongból pedig hat újabb halálos áldozatról számoltak be a hatóságok. A kínai fővárosban 132 újabb megbetegedésről számoltak be, Hongkongban pedig 22 új esetet regisztráltak.

Kínában hétfőn négy halottja és 132 új betege van az atípusos tüdőgyulladásnak (SARS), amelyben eddig 86-an haltak meg és 1959-en betegedtek meg a minisztérium által a WHO-nak küldött adatok szerint.

A négy halottból kettő pekingi, s a kínai egészségügyi minisztérium 109 újabb esetről számolt be a fővárosból - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértője. Az új esetekkel 455-re nőtt Pekingben a regisztrált megbetegedések száma, a halottaké pedig húszra.

A kínai kormány több mint 100 millió dolláros segítséget ígért a betegség megfékezésére a szegényebb tartományoknak - írja a BBC. Korábban elbocsátották a kínai egészségügyi minisztert és a pekingi polgármestert, mert intézkedéseiket nem tartották elegendőnek.

Újabb hat személy - négy férfi és két nő - esett áldozatul hétfőn az atípusos tüdőgyulladásnak (SARS) Hongkongban, és 22 új esetet regisztráltak a hongkongi hatóságok. Ezzel összesen 94 halottja van eddig a betegségnek Hongkongban, a regisztrált betegek száma pedig 1402 a hivatalos adatok szerint. Az AFP jelentése szerint a hétfőn elhalálozottak életkora 48 és 72 év között volt. Mindegyiküknek rossz volt már az egészségi állapota, amikor megfertőződött a vírussal.

A BBC szerint a világon eddig összesen 216 áldozata van a kórnak: ebből 94 halálos esetet Hongkongból jelentettek, Kínából 86-ot, Kanadából és Szingapúrból 14-14-et Vietnámból ötöt, Thaiföldről kettőt Malájziából pedig egyet. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK