Atípusos tüdőgyulladást gyanítanak Kárpátalján

Tüdőgyulladásban meghalt egy pakisztáni férfi egy kárpátaljai menekülttáborban. Az orvosok szerint elképzelhető, hogy a Kelet-Ázsiában pusztító atípusos tüdőgyulladás végzett vele, ezért a leleteket Kijevbe küldték további vizsgálatokra.

Kárpátalján a közegészségi és járványügyi szolgálat minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy gátat vessen az atípusos tüdőgyulladás esetleges terjedésének, miután a Munkács melletti menekülttáborban a hét elején tüdőgyulladásban meghalt egy pakisztáni menekült - írja csütörtökön megjelent legfrissebb számában a munkácsi Sztarij Zamok című hetilap.

Az újság értesülése szerint a pakisztáni illetőségű Mohamed Szaid holttestét hétfőn szállították át a pósaházai menekülttáborból a munkácsi klinikai kórházba, ahol az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy az elhunyt halálát heveny kétoldali tüdőgyulladás és tüdőödéma okozta. A munkácsi orvosok szerint egyelőre nem állítható biztosan, hogy atípusos tüdőgyulladásról van szó, a végső szót majd Kijevben mondják ki, ahová elküldték a leleteket további vizsgálatok végett.

A hetilap az eset kapcsán utal arra, hogy a pósaházai menekülttábor elégedetlen lakói az utóbbi időben kétszer is fellázadtak, és nem zárható ki egy újabb zendülés lehetősége, ezúttal a pakisztáni férfi halála okán. A táborban egyébként jelenleg 200 menekült tartózkodik, közülük 160 kínai.

KAPCSOLÓDÓ CIKK