Lezárták a pekingi központi kórházat

Lezárták Peking központi kórházát, miután a kínai fővárosban újabb négy ember vesztette életét az atípusos tüdőgyulladás miatt. A kórházat sem a betegek, sem az egészségügyi dolgozók nem hagyhatják el, az épületet rendőrök vették körül, és nem engednek be senkit.

Zárlatot rendeltek el csütörtökre virradóra az 1200 ágyas pekingi egyetemi kórházban az atípusus tüdőgyulladás (SARS) járványa miatt. Az épületet rendőrök őrzik, nem engednek be senkit, a bent lévők pedig nem hagyhatják el az épületet - írja a BBC. Pekingben már szerdán bejelentették: lezárják az olyan épületeket, ahol a SARS vírusa felütötte a fejét, így került sor az egyetemi kórház bezárására is. A kínai fővárosban egyre nagyobb a pánik, mindenki élelmiszert - elsősorban rizst - vásárol.

Szerdától Kína Sang-hszi tartománya is szerepel a WHO azon listáján, amelyen a beutazásra nem javasolt, kerülendő országokat sorolják fel.

Eddig világszerte 250-nél több ember vesztette életét az új típusú tüdőgyulladás miatt - 110-en Kínában. A kínai fővárosban 35 halálos áldozatot szedett a fertőző betegség.

KAPCSOLÓDÓ CIKK