Pekingben bezáratták a szórakozóhelyeket

A SARS-járvány miatt bezárták az összes pekingi szórakozóhelyet. A 14 milliós kínai fővárosban eddig 998 megbetegedést jegyeztek fel, 48 ember pedig meghalt atípusos tüdőgyulladásban.

A pekingi városi hatóságok a kulturális tárca képviselőivel és a rendőrséggel együtt döntöttek a színházak, diszkók, internet-kávézók, játéktermek és más nyilvános szórakozóhelyek bezárása mellett, mivel megítélésük szerint gyakorlatilag lehetetlen megfelelően fertőtleníteni, szellőztetni ezeket a helyeket a szükséges elővigyázatosság mértékében.

Pekingben - ahol a múlt héten már bezárták az iskolákat két hétre, és több kórházat is zár alá helyeztek - jelenleg már csaknem ezer ember betegedett meg a SARS-vírustól. A 14 milliós világvárosban eddig 998 megbetegedést jegyeztek fel, s 48 ember halt bele a rejtélyes kórba. A kínai egészségügyi tárca szombati adatai szerint Kínában a SARS-vírus halálos áldozatainak száma 122-re emelkedett, országosan 2753 megbetegedést és 1730 SARS-gyanús esetet regisztráltak már.

KAPCSOLÓDÓ CIKK