Szétmarcangolták egyik idomárjukat azok az oroszlánok, amelyek vasárnap szöktek meg egy vándorcirkusztól a Moszkva melletti Szergijev Poszad városában. A rendőrök végül agyonlőtték az állatokat.

A két vadállat a világörökség részét képező kolostoregyütteséről híres, a szovjet időkben Zagorszk nevű település stadionjában szabadult ki a ketrecből. Az egyik oroszlán rátámadt a cirkusz idomárjára is, és a 41 éves férfi belehalt harapás okozta sérüléseibe.

Egy félreértés miatt az oroszlánok csaknem egérutat nyertek, a megtámadott idomár társa ugyanis biztonságos helyre menekülve, mobiltelefonján értesítette a rendőrséget. A hívás azonban a moszkvai központba és nem a Szergijev Poszad-i kapitányságra futott be.

Az ügyeletes ezért azt hitte, hogy a moszkvai állatkertben történt a tragédia, ahova nagy erőkkel ki is vonultak a rendőrök. Miután az állatkert dolgozói közölték, hogy náluk minden rendben van, ízetlen tréfára kezdtek gyanakodni, de az idomár végül kapcsolatba tudott lépni Szergijev Poszad-i kollégáikkal is.

Az idomárt szétmarcangoló oroszlánt azonnal agyonlőtték a rendőrök, a másikat egy órán keresztül próbálták visszazavarni a ketrecébe. Miután ez nem sikerült, a rendőrség végzett az állattal.