Vasárnapi bejelentés szerint Kínában kilencen, Hongkongban pedig tizenketten vesztették életüket atípusos tüdőgyulladásban (SARS). Peking harmadik legnagyobb egyetemét bezárták és csak halaszthatalan esetben tartják meg az esküvőket. Tajvanon egy kórházban tört ki a járvány és mostantól ideiglenesen nem engedik be a szigetre azokat, akik a Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerinti fertőzött területről érkeznek. A Fülöp-szigeteken eközben börtönnel sújthatják azokat, aki nem tartják be a szükséges óvintézkedéseket.

A kínai egészségügy minisztérium vasárnapi bejelentése szerint az atípusos tüdőgyulladásnak (SARS) kilenc újabb halálos áldozata van Kínában, amivel 131-re nőtt a halálesetek száma Kínában, Hongkongot nem számítva, az országban megbetegedettek száma pedig 161-gyel nőtt. Hongkongban 12 újabb halálos áldozata van a betegségnek, amivel 133-ra nőtt a számuk a különleges kínai közigazgatási területen. A hongkongi egészségügyi hatóságok 16 új beteget is feljegyeztek.
   
A járványveszély miatt bezárták Peking harmadik legnagyobb egyetemét is, senki nem léphet sem be, sem ki az egyetem épületeiből. A pekingi önkormányzat elrendelte, hogy egyelőre tilos újabb házasságkötések előjegyzése az anyakönyvi hivatalokban. A már előjegyzett és halaszthatatlan házasságkötések megtarthatók.
    
A betegségben már Tajvanon is meghalt egy ember. Az ázsiai sziget egészségügyi minisztériuma vasárnap bejelentette, hogy szombat este Tajcsung városának kórházában a betegségben elhunyt egy 56 éves férfi. A minisztérium szóvivője közölte, hogy a férfit április 3-án szállították a kórházba. Közben a valószínű SARS-esetek száma 33-ról 55-re, a fertőzésgyanús esetek száma pedig 50-ről 72-re növekedett a szigeten, mert a tajpeji Ho Ping kórházban járványszerűen terjed a betegség. A kórházi járványkitörés előtt a legtöbb SARS-esetben olyan emberekről volt szó, akik a közelmúltban Hongkongban vagy Kína más részén jártak. A gyakran feszült kínai-tajvani viszony dacára a 23 milliós tajvani lakosság mintegy öt százaléka él vagy dolgozik Kínában. Jü Sji-kun tajvani kormányfő bejelentette, hogy mostantól ideiglenesen nem engedik be a szigetre a Kínából, Hongkongból, Szingapúrból vagy Kanadából, azokról a területekről érkezőket, amelyeket az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az atípusos tüdőgyulladás vírusával fertőzöttnek nyilvánított. Azokat a tajvaniakat pedig, akik ezekből az országokból térnek haza, 10 napos vesztegzár alá helyezik.
   
Bombayben egy 34 éves, Calcuttában pedig egy 42 éves férfinél diagnosztizálták a SARS vírusát, és velük hétre emelkedett az indiai esetek száma - közölték az indiai hatóságok. 
   
Gloria Arroyo Fülöp-szigeteki államfő börtönbüntetéssel fenyegette meg azokat, akik nem tartják be a SARS terjedésének megakadályozására bevezetett intézkedéseket. Nem sokkal korábban közölték Manilában, hogy a szigetországban négyen kapták el a betegséget, közülük kettő meghalt, mintegy kétszáz embert pedig vesztegzár alatt tartanak Alcala városában.
   
A dél-koreai egészségügyi hatóságok bejelentették, hogy egy Kínából Szöulba repülőn érkező külföldi férfin tapasztalhatók voltak a betegség tünetei, ezért az egyik kórházban megfigyelés alá helyezték. Vele együtt 12-re nőtt a dél-koreai SARS-gyanús esetek száma, a másik 11 mind dél-koreai. Eddig még senkiről nem bizonyosodott be az országban, hogy megfertőződött a SARS vírusával.
   
A járvány további terjedése miatt és fertőtlenítés céljából Szingapúrban hétfőn bezárnak több tucatnyi piacot. A városállamban ismét meghalt egy beteg - ő a 19. - és három új fertőzéses esetet regisztráltak, amelyekkel 198-ra nőtt a szingapúri SARS-betegek száma - jelentette be az egészségügyi minisztérium. Több mint száz SARS-gyanús esetet tartanak számon, az illetőket kórházban megfigyelés alatt tartják.