Szerda esti londoni értesülések szerint brit állampolgár volt az előző éjjeli tel-avivi öngyilkos merénylet elkövetője, és volt egy társa is, aki szintén Nagy-Britanniából érkezett. A hírt a londoni rádió közölte izraeli hírszerzési forrásokra hivatkozva, hozzátéve, hogy az értesülést még hivatalosan nem erősítették meg.

A BBC szerint a két izraeli életét kioltó és többtucatnyi sebesülést okozó merényletben részt vett volna egy második brit állampolgárságú önrobbantó is, ő azonban az utolsó pillanatban elmenekült a helyszínről.

A londoni külügyminisztérium szerda este nyilatkozatban közölte, hogy tud a merénylő esetleges brit állampolgárságáról szóló hírekről, de azokhoz érdemi megjegyzést egyelőre nem tud fűzni. A Foreign Office szóvivője hozzátette, hogy a brit kormány kapcsolatba lépett az izraeli hatóságokkal az ügyben.

A londoni rádió helyszíni tudósítása szerint a palesztin felkelés eddigi két és fél éve alatt ez lenne az első eset arra, hogy brit állampolgár kövessen el öngyilkos merényletet Izraelben. Ha a hír bebizonyosodik, az minden bizonnyal súlyos aggodalom forrása lesz izraeli kormánykörökben, mert a brit útlevél gyakorlatilag korlátlan mozgást enged birtokosának az országban, ellentétben a palesztin személyi igazolvánnyal - hangzott a BBC hírmagyarázata.