Tel-Aviv tengerparti sétányán robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő Izraelben. A merénylet miatt három ember vesztette életét, ötvenen megsérültek - közülük hatan életveszélyesen.

Forrás: EPA
A kávézó bejárataEPA

A tengerparti sétány egyik kávézójának biztonsági őre tartóztatta fel az öngyilkos merénylőt szerda hajnalban, aki ezt követően felrobbantotta magát a kávézó bejáratában - írja a CNN. A robbantásban - a merénylőn kívül - három ember veszette életét, köztük egy francia nő és a kávézó egyik felszolgálója. A robbantásban ötvenen sérültek meg, 22 embert vittek kórházba - hatan életveszélyes állapotban vannak.

A merénylőre több kilogrammnyi robbanóanyag volt erősítve. A detonációt követően tűz ütött ki az étterem épületében, amely az amerikai nagykövetség szomszédságában van. A tengerparti sétányon számtalan a bár, kávézó és éjszakai szórakozóhely található.

"Hirtelen hatalmas narancsszínű fényt láttunk és egy robbanást hallottunk, majd mindent elborított a füst. Mindenki sikítozott és menekült a kávézóból" - mondta az egyik zenész, aki a kávézóban lépett fel, amikor a robbantás történt. A férfi szerint körülbelül százan voltak az épületben a merénylet idején.

A merénylet elkövetését a Hamasz és az Al-Aksza Mártírjai Brigád is magára vállalta.