Hivatalos kínai információk szerint az országban újabb 11 áldozatot követelt az atípusos tüdőgyulladás. Az újonnan regisztrált betegek száma is közel 200, közülük már nem tudnak mindenkit ellátni a pekingi kórházak.

Forrás: EPA
PekingEPA

A kínai egészségügyi minisztérium bejelentése szerint az országban újabb 11 áldozatot követelt az atípusos tüdőgyulladás (SARS), és ezzel 159-re emelkedett a betegségben elhunytak száma. Szerdára újabb 166 betegnél mutatkoztak a fertőzés jelei, közülük azonban már nem mindenki jut kórházi kezeléshez, mert a SARS-betegeknek kijelölt kórházak megteltek Pekingben.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Kínában összesen 3300 megbetegedést regisztráltak, 148-an vesztették életüket a betegség miatt, és 1322-en gyógyultak fel a fertőzésből.

Kínát az utóbbi hetekben igen sok bírálat érte a SARS terjedésével kapcsolatban tanúsított titkolózásáért. A pekingi vezetés néhány napja ígéretet tett arra, hogy a legszorosabban együttműködik a WHO tisztségviselőivel a betegség elterjedésének feltérképezésében és a gyógyítás megszervezésében.