Autókat gyújtottak fel és kirakatokat törtek be fiatal aktivisták csütörtök este Berlinben. A demonstrálók összecsaptak a rendőrökkel is, akik könnygázt és vízágyút is bevetettek ellenük. Tüntetések zajlottak Londonban is, a brit főváros azonban ezúttal kisebb károkkal úszta meg a május elsejei demonstrációkat.

Heves összecsapások törtek ki csütörtök este Berlin Kreuzberg negyedében, amelyet a szélsőbaloldali fiatalok kedvenc tartózkodási helyeként tartanak számon. A berlini rendőrség közlése szerint mintegy 100-150 ifjú aktivista gépkocsikat gyújtott fel, üzletek kirakatait zúzták be, és utcaköveket téptek ki a helyükből, majd a felsorakozott rendőrökre palack- és kőzáport zúdítottak. A rendfenntartók könnyfakasztó gránátokat és vízágyúkat vetettek be.

Az eseményről beszámoló AFP francia hírügynökség megjegyezte, hogy minden évben május 1-jén a szélsőséges erők - a bal- és a jobboldaliak egyaránt - rendszerint rendbontásokra ragadtatják magukat.

A német fővárosban már csütörtökre virradóra is összetűztek a fiatal anarchisták a rohamrendőrökkel, akik közül huszonkilencen megsebesültek. Az őrszobákon 103 személyt állítottak elő.