SARS-gyanús eset Bagdadban

A bagdadi egyetem egyik orvosa szerint nagyon valószínű, hogy az atípusos tüdőgyulladás végzett egy fiatalemberrel a minap Irakban. A kórháznak azonban nincsenek megfelelő eszközei ahhoz, hogy ezt kétséget kízáróan meg tudják állapítani.

Egészségügyi szakemberek arra gyanakszanak, hogy az atípusos tüdőgyulladás okozhatta a napokban egy fiatalember halálát Bagdadban. A bagdadi egyetem egyik orvosa, aki fertőző betegségek specialistája, az olasz állami televízió tudósítójának elmondta, hogy néhány nappal ezelőtt szállítottak be az egyik fővárosi kórházba egy 20 évesnél alig idősebb fiút, akin állítólag a súlyos akut légúti szindróma minden tünete megfigyelhető volt.

"Nincsenek meg a megfelelő eszközeink ahhoz, hogy minden kétséget kizáróan megállapítsuk: valóban SARS-vírus fertőzte-e meg a férfit, de több évtizedes tapasztalataim, és a betegségről az elmúlt időszakban szerzett ismereteim alapján erős a gyanúnk arra, hogy az újfajta betegségről van szó" - mondta az orvos. Halála után a fiatal férfi holttestét a kórház azonnal átadta a szülőknek, így további vizsgálatokra már nincs lehetőség.

KAPCSOLÓDÓ CIKK