Több mint százan kizuhantak a repülő ajtaján

A Kongói Köztársaság légterében egy orosz repülőgép utasai - egyes jelentések szerint 120-an, mások szerint 200-an - valamennyien meghaltak, amikor a gép rakodóajtaja repülés közben kinyílt. A balesetet csak a legénység és az utasok közül kilencen élték túl.

Forrás: EPA
Az IL 76 A rakodórámpája nyílt ki

Az eset csütörtök éjszaka történt, a gép 2200 méter magasan repült. A balesetet követően az orosz legénység megfordította a gépet, és visszamentek Kinshasába, ahonnét felszálltak.

 

Az IL-76 A típusú repülőgép hátsó rakodórámpája ismeretlen okból a levegőben kinyílt, és a hirtelen fellépő nyomáskülönbség kilenc kivételévek kiszippantotta a gépből az utasokat.

 

A gép utasai között több rendőr-kommandós és azok családtagjai voltak. A történteket csak péntek reggel hozták nyilvánosságra, miután az elhunytak hozzátartozóit értesítették.

Az AFP szerint 200 utas tartózkodott a gépen, míg a BBC 120 utasról tud. Egy helyszínen lévő orosz illetékes 129 személy utazott a gépen. A balesetet csak a legénység és a kilenc utas amelyek időben meg tudtak kapaszkodni élte túl.