Hat hónapot kapott, mert sörözni ment

Egy szingapuri férfit hat hónap börtönre ítélt a bíróság, mert kétszer elhagyta lakását, hogy sörözni menjen. A férfi a bíróság szerint viselkedésével veszélyezteti a közegészséget, ezért kell börtönbe vonulnia. Szingapurban a közelmúltban rendkívül szigorú egészségügyi törvényeket hoztak a SARS-járvány visszaszorítására, melynek már 27 áldozata van a városállamban.

Hat hónap börtönre ítéltek egy szigapuri férfit, mert elhagyta a SARS-karantént. Az 50 éves Chua Hock Seng a legsúlyosabb büntetést kapta, amit az ázsiai városállam törvényei szerint ki lehet szabni arra, aki megszegi a hatósági utasítást.

Az ítélethirdetéskor Richard Magnus bíró kijelentette: a vádlott viselkedése felelőtlen és javíthatatlan. A férfi a bíróság megállapítás szerint legalább kétszer elhagyta otthonát, annak ellenére, hogy az egészségügyi hatóság otthonmaradásra kötelezte. Igaz, az orvosi vizsgálatok szerint Chua nem fertőzött. A férfi mindkétszer egy éjszakai bárba ment sörözni. A bíróság szerint Chua-nak azért kell börtönbe vonulni, mert veszélyezteti a közegészséget.

Chua az első akit a SARS-járvány kitörése után hozott szigorú szingapuri törvények alapján ítéltek el. A közelmúltban hozott jogszabályok célja, hogy minden lehetséges eszközzel gátolják az atípusos tüdőgyulladás terjedését. Szingapurban már 27 halálos áldozata van a járványnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK