Több mint négyezer dollárt vettek fel a kolumbiai elnök elveszett bankkártyájáról. A rendőrség rövid időn belül elfogta a két tolvajt, akiknél megtalálták a felvett pénzt és az elnök kártyáját. Az államfő megbocsátott a tolvajoknak, és nem jelentette fel őket, de a pénzt visszakérte.

Álvaro Uribe kolumbiai elnök elvesztett levéltárcájának két nem túl becsületes megtalálója 4225 dollárt vett fel az államfő bankkártyájával. Uribe, akinek amerikai műholddal követik nyomon minden mozdulatát, nehogy a kommunista gerillák az életére törhessenek, az észak-kolumbiai Bucaramangában hagyta el a bríftasniját - mondta egy elnöki szóvivőnő a Reutersnak. A szóvivőnő magyarázata szerint a tárca akkor eshetett le, amikor Uribe levette a zakóját, hogy lefényképezkedjen egy gyerekcsoporttal.

A két tolvaj a tárcában meglelte az elnök személyi okmányát, valamint a hitelkártyáját és annak PIN-kódját. Engedve a kísértésnek, nem kevesebb mint 32 bankautomatából vettek fel sorozatban összesen 4225 dollárnak megfelelő összeget. Az elnök másnap vette észre tárcájának hiányát, és informálták a bankszámláján mutatkozó "furcsa mozgásokról" is. Ezért a rendőrség nagyszabású hajszát indított, és a hétvégén nyakon is csípte a tolvajokat, meglelve náluk az elnöki tárcát és a teljes pénzösszeget.

Értesülve a két tolvaj letartóztatásáról, Uribe - akinek "kemény kéz, érző szív" volt a kampányjelmondata - úgy döntött, hogy nem tesz ellenük feljelentést, hanem "szegény emberek lévén, ad nekik még egy esélyt". A pénzt azért visszakérte az elnök.