Nagy-Britannia törölte minden kenyai járatát

Terrortámadástól tartanak a Nagy-Britannia és Kenya között közlekedő repülőkön, ezért azonnali hatállyal töröltek minden járatot. Az információk szerint veszélyben lehetnek a polgári repülők is.

A brit hatóságok csütörtök este törölt minden járatot, ami Kenyába indult volna, illetve amit az afrikai országból indítottak volna Londonba. A döntést azzal magyarázták, hogy készülő terrortámadásról szóló hírek kerültek birtokukba. Erről közlekedési minisztérium és a brit utazási irodák szövetségének vezetői számoltak be. Az információk szerint veszélyben lehetnek a civil gépek is. Az intézkedés meghatározatlan időre szól.

A kenyai rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője csütörtökön azt mondta: gyaníthatóan újabb terrorakcióra készül az Egyesült Államok nairobi és Dar es Salaam-i nagykövetsége ellen elkövetett robbantásos merényletek feltételezett értelmi szerzője. Értesülésünk van arról, hogy valami történni fog - tette hozzá.

Novemberben egy Mombaszából, a kenyai fővárosból induló izraeli utasszállítót rakétával akartak lelőni, de a rakéták célt tévesztettek. Az utasszállító elleni támadással közel egy időben robbantásos merényletet követtek el egy főleg izraeliek által látogatott mombaszai hotel ellen. A támadásban 13 ember vesztette életét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK