Német turisták újabb balesete: 28 halálos áldozat

A legújabb információk szerint 28 német turista veszette életét Franciaországban, Lyon közelében, amikor autóbuszuk megcsúszott az esőtől síkos aszfalton, nekiment a korlátnak, majd árokba zuhant. Sokan a roncsok alatt rekedtek, egyelőre nem tudni, pontosan mennyi a sérültek száma. Május 8-án Siófoknál szintén német turistákat ért tragikus buszbaleset, akkor 33 német vesztette életét.

Forrás: EPA
EPA

28 német turista veszette életét Franciaországban, Lyon közelében, amikor autóbuszuk - vélhetően gyorshajtás miatt - megcsúszott az esőtől nedves aszfalton, nekiment a korlátnak, majd fejtetőre fordulva egy árokba zuhant  - jelentette a dpa hírügynökség.

Húsz utast és az egyik buszvezetőt a baleset után 2 órával még a mentőalakulatok próbáltak kiszabadítani a roncsok alól. A másik buszvezető életét vesztette a balesetben. Az utasok nagy része kirepült a buszból, majd a rájuk zuhanó busz alatt lelték halálukat - írja a BBC.

Az emeletes buszon 78-an utaztak. Egyelőre nem tudni, pontosan mennyi a sérültek száma, a mentés jelenleg is tart. A rendőrség, a tűzoltók, és mentőhelikopterek a helyszínen vannak. 19 embert már kórházba szállítottak helikopterrel, közülük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

A német turisták Spanyolországba tartottak. Az utasok különböző korosztályba tartoztak, tizenévesektől nyugdíjasokig, legtöbbjük egy sorsoláson nyerte az utazást.

Május 8-án Siófoknál szintén német turistákat ért tragikus buszbaleset, amikor turistabusz és vonat ütközött össze, a balesetben 33 német vesztette életét.