Öngyilkos merénylő robbantota fel magát szombat este Hebron főterén, megölve ezzel egy zsidó házaspárt. Jeruzsálemben ezzel egyidőben ült tárgyalóasztalhoz az izraeli és a palesztin miniszterelnök. Ez volt az első ilyen magas szintű találkozó az izraeli és a palesztin fél között az elmúlt két évben.

Palesztin öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombat este Hebronban, amelynek következtében két zsidó telepes életét vesztette. A merénylő és egy izraeli telepes a helyszínen vesztette életét, a harmadik áldozat a telepes súlyosan megsebesült felesége, aki a kórházban halt meg az izraeli televízió jelentése szerint.

A robbantás a megosztott ciszjordániai város központjának egyik terén történt, ahol számos zsidó telepes tartózkodott. A támadás két órával Ariel Saron izraeli és Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnök első találkozója előtt történt. A merénylő szemtanúk szerint hithű zsidónak álcázta magát - jelentette az AP.

A két miniszterelnök közép-európai idő szerint este fél kilenckor, Jeruzsálemben ült össze megbeszélésre, amely három órán keresztül tartott. A konzultációkon - amelyeket nagy várakozás előzött meg - hírügynökségek szerint a felek mindenekelőtt biztonsági kérdésekről ejtettek szót, így Izraelnek arról a követeléséről, hogy az Abbász vezette palesztin kabinet erélyesen lépjen fel a Hamász-terroristákkal szemben.

Az izraeli miniszterelnök jeruzsálemi hivatalában megtartott szombati találkozó volt az első ilyen magas szintű párbeszéd az izraeli és a palesztin fél között az elmúlt két évben. A Saron-Abbász találkozóról egyelőre nem szivárogtak ki részletek, a tárgyaló delegációk egyike sem tett sajtónyilatkozatot.