Mivel olyan információk érkeztek, hogy Szaúd-Arábiában hamarosan újabb terrortámadások történnek, Washingtonban úgy döntöttek, hogy bezárják az ottani amerikai nagykövetséget és két konzulátust.

Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy bezárja szaúd-arábiai nagykövetségét és két helyi konzulátusát. Washingtonban azért határoztak így, mert olyan hitelt érdemlő információkhoz jutottak, amelyek szerint hamarosan újabb terrortámadások történnek az arab országban - jelentette a CNN.

A rijádi nagykövetséget és a Jedda, illetve Dhahran városokban található konzulátusokat szerdán zárják be. Azt nem tudni, hogy meddig lesznek bezárva, az azonban biztos, hogy ezen a héten már nem nyitnak ki újra az itézmények.

Szaúdi hírszerzői források közben arról számoltak be, hogy a terrorfenyegettségi szint még soha nem volt ilyen magas az országban.

Szaúd-Arábiában múlt hétfőn ért támadás egy nyugatiak által lakott városrészt Rijád városában. A bombamerényletnek washingtoni közlés szerint több mint 90 halálos áldozata volt.