Pokolgép robbant kedden egy autóbuszon a délnyugat-ukrajnai Vinyica városban. A jármű 22 utasa közül 14 súlyos égési sérülésekkel került kórházba, közülük öt állapota válságos.

Az ukrán belügyminisztérium és a vinyicai rendőrség azt gyanítja, hogy ugyanazok a terroristák a tettesek, akik már két előző alkalommal ugyanilyen módszerrel ugyanezen az útvonalon közlekedő autóbuszon követtek el merényletet.

Az EFE jelentése szerint az első robbantást tavaly szeptember 11-én, a másodikat idén május 6-án követték el az egyelőre ismeretlen merénylők a 35-ös autóbuszon. Az első alkalommal egy nő meghalt, a második esetben hat utas szenvedett sérüléseket.

A második merénylet után a helyi televízió és egy újság üzenetet kapott, amelyben az állítólagos elkövetők közölték, hogy 300 ezer dollárt kérnek a hatóságoktól a robbantások leállításának fejében. Ha követelésük nem teljesül, akkor "sokkal több áldozat lesz" a jövőben, és a "váltságdíj" összege egymillió dollárra emelkedik - fenyegetőztek a merénylők.