132 éves a világ legidősebb embere

Indiában rátaláltak a világ legöregebb emberére. Az indiai Radzsasztán államban élő férfi azt  állítja, hogy 132 éves, de pontos korát senki nem ismeri, mivel nem tudja megmutatni anyakönyvi kivonatát. A nyugdíjintézet iratai  alapján csupán a 125-t töltötte be, igaz, ezzel a korral is 10 évet ráver az eddig legöregebbnek hitt emberre.

Az indiai Radzsasztán államban élő férfi lehet a legöregebb ember a világon. Habib Miyan azt állítja magáról, hogy 132 éves, igaz, ezt nem tudja igazolni, mert születési anyakönyvikivonata elkallódott. A nyugdíjbiztosító adatai alapján az biztosan állítható, hogy a 125. életévét már betöltötte a férfi, ugyanis Habib Miyan 1938-ban vonult nyugdíjba. Amennyiben ezek az adatok helyesek, az eddig ismert "világ legidősebb embere" 10 évvel fiatalabb nála. Habib Miyan papírok híján nem indulhat a "világ legidősebb embere" címért, de az már biztos, hogy övé lenne a "világ legrégebb óta nyugdíjas embere" kitüntetés.

Annak ellenére, hogy törékeny és ágyhoz kötött, ragaszkodik ahhoz, hogy nincs probléma az egészségével. Látását 50 évvel ezelőtt vesztette el és mozogni is már csak korlátozottan tud, de szellemileg még friss. "Tanúja voltam négy király uralkadásának. Éltem az angol fennhatóság alatt és most a független Indiában"  - emlékezett vissza.

Hosszú életének titka szerinte az étrendjében rejlik. A normális táplálkozás híve, pédául szereti a kenyeret. De soha nem szívott vagy rágott dohányt. Egyetlen káros szenvedélye a teaivás. "Ha törődsz a testeddel, megőrizheted a jó erőnléted" - mondta.

 Az idős férfi ideje nagy részét imádkozással tölti, és arról álmodozik, hogy elzarándokolhat Mekkába, de rokonai szerint ezt már nem lenne képes véghezvinni. Elmondásuk szerint Habibot hosszú élete során soha nem látták lehangoltnak, vagy kijönni a sodrából. Az egyetlen dolog ami elszomorítja az idős férfit, hogy túlélte feleségét és három fiát.