Újabb heves földrengés rázta meg Algéria északi részét szerdán reggel közép-európai idő szerint röviddel kilenc óra előtt. Egyelőre nem tudni, hogy meghalt-e valaki, illetve, hogy hányan sérültek meg a földrengés miatt.

A szerda reggeli földmozgást néhány másodpercig lehetett érzékelni Algírban. Az ország északkeleti részén történt rengések erőssége megegyezett a kedd esti, a Richter-skála szerinti 5,8-as (más jelentések szerint 5,5-ös) erősségű rengéssel. A szerda reggeli földmozgás epicentrum a fővárostól 70 kilométerre keletre Zemmuri tartományban volt - közölte az algériai asztro- és geofizikai kutatóintézet.

A kedd esti - 200 sérültet és három halálos áldozatot követelő - földmozgások nagy rémületet váltottak ki. A magasabb épületek lakói lélekszakadva rohantak le a lépcsőkön, hogy az utcára jussanak. Ez volt a legerősebb volt a május 21-i, 6,7-es erősségű rengés óta, amely a legutóbbi adatok szerint 2217 ember halálát és 9500 személy sérülését okozta.

A Strasbourgi Földtudományi Obszervatórium egyik földrengéskutató szakértője, akit az AFP idézett, úgy vélekedett, hogy egy héttel a fő rengés után ez az utórengés "normálisnak" nevezhető, sőt hasonló erejűek könnyen előfordulhatnak még egy-két hétig. Az utórengések néhány hónapig is eltarthatnak, de egyre enyhébbek lesznek.