Már majdnem elérte az ezret az EU-forrásokra pályázó ötletek száma. Az előpályázatok az utóbbi két napban sokasodtak meg. Az ötletek közül 650-et választanak ki, hogy azokat részletesen kidolgozva sikeresen pályázhassanak EU-s forrásokért - írja a Népszabadság. A lap szerdán még azt írta, csak ötven előpályázat érkezett.

Elérte az ezret az EU-forrásokra pályázó ötletek száma, és a pénteki határidőig még többre számít Becskeházi Attila, a Promei Kht. Vezetője, amely a pályázatok regisztrációját bonyolítja - írja a Népszabadság. A befutó előpályázatok száma az utóbbi két napban növekedett jelentősen.

Az ötletek közül az érintett minisztériumok szakembereiből, független szakértőkből és az Európai Unió képviselőiből álló értékelőbizottság, valamint a regionális tanácsok segítségével választanak ki 650-et - a legjobbakat -, ezeknek a pályázatoknak a részletes kidolgozásában segítik az ötletadókat, hogy EU-s finanszírozásra alkalmas pályázatok születnek. A lap szerint Magyarország 2004 és 2006 között 1200-1500 milliárd forintnyi támogatásra számíthat az EU strukturális és kohéziós alapjaiból.

Az uniós forrásokra pályázó projektötletek nem a nemzeti fejlesztési terv és EU-támogatások Hivatalába (NFTH), hanem a Promei Kht.-ba futnak be - mondta a kht. elnöke a Népszabadság keddi cikkére válaszolva. A társaság adja tovább a pályázatokat az értékelőbizottságnak.

A pályázatok elkészítésében segít a hatmilliárd forintos költségvetéssel létrehozott Európa-pályázat-előkészítő alap. A kiválasztott pályázatötletekből profi tanácsadó cégek írják meg a végleges pályázatokat - írja a lap.