Újabb merényleteket hiúsítottak meg Izraelben

A múlt héten három alkalommal talált pokolgépet az izraeli titkoszolgálat a palesztin területeken, megakadályozva ezzel újabb robbantásos merényleteket - értesült egy izraeli lap. Közben szombat éjjel részlegesen feloldották a palesztin területek zárlatát.

Három alkalommal hiúsított meg robbantásos merényletet a múlt héten az izraeli titkosszolgálat. A Jediot Ahronot című izraeli lap beszámolója szerint a szolgálat mindháromszor palesztin területen talált meg és foglalt le pokolgépeket, épp mielőtt azokat izraeli területre szállították volna. A lap értesüléseit hivatalosan még nem erősítették meg.

Az izraeli hadsereg részlegesen feloldotta a palesztin területek zárlatát szombat éjjel a közelgő izraeli-palesztin-amerikai csúcsértekezlet előtt tett gesztusként. A könnyítések része, hogy 25 ezer palesztint ismét engednek Izraelben dolgozni, és várhatóan több bebörtönzött palesztint elengednek. Május közepén zárták le a Gázai övezetet és a Jordán folyó nyugati partvidékét a korábbi merényletek miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK