Bush közel-keleti megbízottakat nevezett ki

George Bush amerikai elnök két legfőbb külpolitikai tanácsadóját, Colin Powell külügyminisztert és Condoleezza Rice nemzetbiztonsági tanácsadót személyes megbízottjává nevezte ki a közel-keleti békefolyamat előmozdítására, míg magával a konkrét munkával, a közel-keleti útiterv végrehajtásának folyamatos ellenőrzésével John Wolf veterán diplomatát bízta meg.

Az elnök a jordániai Akabában tartott amerikai-izraeli-palesztin csúcs után közölte, Powell és Rice a felekkel szorosan együttműködve segítik őket a mielőbbi megbékélés elérésében. George Bush John Wolfot nevezte ki annak az amerikai megfigyelő bizottságnak élére, amelynek feladata folyamatosan, nap mint nap nyomon követni mind az izraeli, mind a palesztin lépéseket az útiterv megvalósításában, amelynek végső célja egy önálló palesztin állam létrehozása 2005-ig. A 7-10 tagú bizottság székhelye Jeruzsálemben lesz.

Wolf, mint atomsorompó-ügyekben illetékes külügyi államtitkár-helyettes, az Irak elleni háború körüli ügyek aktív részese volt, de eddig közvetlenül nem foglalkozott az izraeli-palesztin konfliktussal.