19 halálos és 40 sebesült áldozata van a keddi spanyolországi vonatszerencsétlenségnek. Öt vasutas a vonatok ütközésekor vesztette életét, hat ember holtteste az étkezőkocsiban volt. További 8 ember holttestét nem találták meg a tűzoltók a kiégett vagonokban.

A Renfe spanyol vasúttársaság szerda esti adatai szerint 19 ember életét vesztette, 8 ember eltűnt - illetve holttestüket nem találják a tűzoltók - 40 pedig megsebesült a keddi spanyolországi vonatszerencsétlenségben. Délelőtt még öt halálos áldozatról számoltak be - ők valamennyien vasutasok voltak - azóta hat újabb holttestet találtak a vonat étkezőkocsijában. Négy kocsi kiégett, az itt utazó emberek feltehetően a lángok között lelték halálukat.

Egy teher- és egy személyvonat frontálisan ütközött, az eddigi vizsgálatok szerint azért, mert a chinchillai állomás forgalmistája zöldre állította a kijárati jelzőt a személyvonatnak, miközben a vágány már foglalt volt. Az El Mundo szerint a vonalon hiányzik a számítógépes irányítás, egyszerű telefonhívásokkal tisztázzák a vasutasok, hogy melyik vágányon indulhatnak a vonatok.

Jose Maria Aznar spanyol miniszterelnök a helyszínre utazott, hogy tájékozódjon a baleset körülményeiről.