Robbanás Párizs központjában

Robbanás történt a francia főváros központjában, egy épület ősszedőlt. A robbanásban 24 ember sebesült meg, négynek súlyos az állapota. Az AFP francia hírügynökség a hatósági forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy valószínűleg gázrobbanás történt. Közel 140 tűzoltó dolgozik az épületben rekedt emberek mentésén.

Szerdán dél előtt tíz perccel hatalmas erejű robbanás rázta meg a francia fővárost. A Reuters arról számolt be, hogy a robbanás miatt egy épület félig összedőlt. A rendőrség közlése szerint 24 ember megsérült, közülük négy állapota súlyos. A párizsi tűzoltóság arról számolt be, hogy a robbanásnak számos halálos áldozata is van, ezt az információt azonban egyelőre nem erősítették meg más forrásból. A rendőrség szerint nem merénylet történt, hanem gázrobbanás.

Forrás: EPA

A robbanás a francia főváros második kerületében, a d'Uzés utcában, egy irodaház harmadik, negyedik, vagy ötödik emeletén történt. Az épületben főleg irodák voltak. Az összeomlott ház közelében található a francia tőzsde épülete.

Közel 140 ember dolgozik az épületben rekedt emberek mentésén. A tűzoltók az összeomlott épület közelében felállítottak egy sürgősségi rendelőt, ahol elláthatják a sérülteket. A robbanás után bevezették a katasztrófa helyzetek esetén szokásos vörös készültséget, amelyet sok áldozatot követelő események után szoktatk kihirdetni.

Az AFP-nek nyilatkozott egy szemtanú, aki a robbanás helyszínéhez közeli irodaházban dolgozott. A francia férfi azt mondta, hogy a törmelékek egészen az irodájukig elrepültek. A férfi hozzátette: a hatalmas robbanás miatt először azt hitték, hogy autóba rejtett bomba robbant fel. szemtanúk szerint a robbanás után a környéket ellepték a mentők és a tűzoltók. Az orvosok a helyszínen látják el a betegeket.