Újabb tragikus buszbalesetek

Huszonheten meghaltak és 33-an megsérültek szombat hajnalban Törökország keleti részén egy buszbalesetben. Nem sokkal később Észak-Olaszországban egy moldovai turistákat szállító busz balesetének következtében hatan vesztették életüket és mintegy harmincan megsebesültek.

Törökországban 27-en meghaltak és több mint 30-an megsebesültek, amikor egy török éjszakai buszjárat Erzincan városától 30 kilométerre egy alagútban a falhoz csapódott. A rendőrség feltételezése szerint a buszvezető elaludhatott a volánnál, mivel a baleset helyszínén nem találtak féknyomot - jelentette az Anadolu Ajansi hírügynökség.

Az észak-olaszországi Vicenza közelében moldovai turistákat szállító német autóbusz járt szerencsétlenül szombat reggel. A balesetben hat utas életét vesztette, és 38-an megsebesültek. Az ANSA olasz hírügynökség szerint több mint 65-en utaztak az autóbuszon, amikor az teljes erővel beleszaladt egy alagút bejáratánál lévő falba. A rendőrség feltételezése szerint a német buszsofőr elveszítette uralmát a jármű fölött, vagy elaludt a volánnál.

Májusban két német busz szenvedett súlyos balesetet Siófoknál, illetve a franciaországi Lyonnál, 61 ember halálát okozva.

KAPCSOLÓDÓ CIKK