Újszülötteket is megfertőzhetett a SARS Torontóban

Újra retteg a SARS-járványtól Toronto. Egy orvostanhallgatón ugyanis felfedezték a betegség jeleit. A fiú több szülésnél is segédkezett, mielőtt feltűnt volna, hogy atipusos tüdőgyulladásban szenved. Ezért most több kismamát és újszülöttet is állandó megfigyelés alatt tartanak.

Torontóban úgy tűnik mégsem sikerült megfékezni a SARS-járványt. Egy orvostanhallgatón szombaton ugyanis felfedezték a betegség jeleit. A fiú önkéntes karanténban volt, mert abban a kórházban dolgozott, ahonnan korábban több gyanús esetet is jelentettek. Mivel jól érezte magát, a tíznapos karantén letelte után visszatért munkahelyére és több szülésnél is segédkezett - jelentette a BBC.

Ezután a kanadai hatóságok attól félnek, hogy újból terjedni kezd a betegség, ezért öt kismamát - akiknek a szülésénél segédkezett a diák - és négy újszölöttet állandó orvosi megfigyelés alatt tartanak.

Eddig összesen 31 ember halt meg atipusos tüdőgyulladásban Toronto térségében. Néhány hete az egészségügyi hatóságok már azt hitték, hogy ellenőrzésük alatt tartják a vírust. Az orvostanhallgató miatt azonban újra terjedhet a SARS-járvány.

KAPCSOLÓDÓ CIKK