Hat halott az izraeli rakétatámadásban

Egy nap leforgása alatt harmadszor indított rakétatámadást az izraeli hadsereg. A célpont ezúttal is a Hamász radikális iszlám szervezet egyik vezetője volt. A támadás során hat palesztin - köztük egy gyermek - vesztették életüket.

Legkevesebb hat palesztin - köztük egy gyermek - vesztette életét csütörtökön a Gázai övezetben egy izraeli rakétacsapás során. A Hamász radikális iszlám mozgalom tagjainak közlése szerint a szervezet fegyveres szárnyának egyik felelős vezetője is a támadás áldozatai között van.

Az izraeliek ismét egy gépkocsira nyitottak tüzet, amelynek egyik utasa a Hamász szélsőséges szervezet katonai szárnyának egy meg nem nevezett vezetője volt. A helikopterek legalább hat rakétát lőttek ki a járműre.

Izraeli helikopterek 24 órán belül harmadik alkalommal hajtottak végre rakétatámadást. A csütörtöki csapás halálos áldozatainak kiléte egyelőre nem ismert. Palesztin kórházi források szerint harminc személy megsebesült.

A Gázai övezetben végrehajtott két korábbi izraeli támadás során összesen tizenegy palesztin vesztette életét, köztük az Ezzeddin al-Kasszám Brigádok négy tagja.

Mint az izraeli rádió jelentette, a hadsereg a tizenhat halálos áldozatot követelő jeruzsálemi merénylet után kapott parancsot arra, hogy "minden eszközzel zúzza szét a Hamászt".

KAPCSOLÓDÓ CIKK