Terrortámadást terveztek az APEC-csúcs ellen

Letartóztattak egy szingapúri férfit, aki beismerte, hogy az októberi ázsiai-csendes-óceáni gazdasági fórum (APEC) csúcsértekezletén akart robbantani. A bangkoki hatóságok három thaiföldit is elfogtak, akik szintén robbantásokra készültek nagykövetségek, és turisták által látogatott helyek ellen.

Terrortámadást terveztek az októberi ázsiai-csendes-óceáni gazdasági fórum (APEC) csúcsértekezlete ellen - közölte Thaiföld miniszterelnöke. A Bangkokban tartandó találkozóra várnak számos vezető politikust, köztük George W. Bush amerikai elnököt is.

A bangkoki hatóságok három thaiföldit is elfogtak, akik szintén robbantásokra készültek nyugati országok nagykövetségei, és turisták által látogatott helyek ellen. A megtalált terv szerint robbantást terveztek az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Izrael, Ausztrália és Szingapúr nagykövetségei ellen - írja a BBC.

Néhány hónappal ezelőtt Thakszin Sinavatra thaiföldi miniszterelnök még arról beszélt, hogy kizárt a terroristatámadás Thaiföldön, szombat reggel azonban nyilvánosságra hozta, hogy milyen tervek jutottak a tudomásukra. A hatóságok szerint az elfogott emberek annak a Dzsemáa Iszlámija nevű szélsőséges iszlám szervezetnek a tagjai, amely a múlt évi terrorcselekményeket végrehajtotta az indonéziai Bali szigetén. A thaiföldi rendőrség hajtóvadászatot jelentett be az esetlegesen az országban tartózkodó többi terrorista ellen.