Újabb két amerikai halt meg Irakban

Hétfőre virradóra újabb két amerikai katona vesztette életét az iraki fővárosban. Az egyik katona egységére irakiak nyitottak tüzet, a másik halálát pedig házi készítésű robbanószerkezet okozta. Az amerikaiak vérdíj-táblázatot készítenek a támadók kézre kerítésére.

Két amerikai katona is életét vesztette két különböző helyszínen Bagdadban. Az egyik katona akkor halt meg, amikor egysége tűzharcba keveredett két irakival, akik közül egyet lelőttek. A másik katonát egy házi készítésű robbanószerkezet ölte meg, az iraki főváros északi részén.

Május 1. óta 29 amerikai katona vesztette életét Irakban, csak az elmúlt 24 órában hárman haltak meg. Bernard Kerik, az új iraki rendőrség megszervezésével megbízott amerikai rendőrtiszt vérdíj-táblázatot készít összeállítani. Az amerikaiak ellen intézett támadások tettesei nyomára vezető információkért cserébe minimum 2500 dollárt (körülbelül 550 ezer forint) fizetnek majd.

Az amerikai hadsereg több akciót is intézett az iraki támadók kézre kerítésére. A legutóbbi, a Sidewinder hadművelet során 282 embert vettek őrizetbe, és lefoglaltak sokféle fegyvert, többek között AK-47-es gépkarabélyokat, három nehézgéppuskát, 217 rakétagránátot és 33 gránátot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK