Iráni szülőfalujukban temették el a kedden elhunyt, szétválasztott sziámi ikreket szombaton. A fejüknél összenőtt két lány a bonyolult szétválasztó műtét során túl sok vért veszített, és nem élte túl a beavatkozást.

Közvetlen egymás mellé, de két külön sírba temették el szombaton Iránban Laleh és Ladan Bidzsanit, az iráni testvérpárt, akik a héten haltak meg egy szingapúri kórházban. A fejüknél összenőtt két lány szétválasztásán 28 orvos és több mint 100 asszisztens küzdött három napon keresztül, de a bonyolult műtét során a Bidzsani nővérek túl sok vért veszítettek, és nem élték túl a beavatkozást.

A lányokat az Irán déli részén fekvő szülőfalujukban, Lohraszbban temették el, közel ahhoz a vályogházhoz, amelyben éltek. A szertartáson ezrek vettek részt, sokan a gyász és fájdalom jeleként a mellkasukat ütötték öklükkel.

Az ikerpár tisztában volt vele, hogy a műtétet esetleg nem élik túl, mégis vállalták a kockázatot, azt remélve, hogy ha sikerül, végre beteljesülhet álmuk - önállóan, külön élhetnek.