Elloptak egy dinoszauruszt

Egy igen ritka dinoszauruszfajta csontváza tűnt el egy ausztrál múzeumból. Összesen hat hasonló csontváz van a világban, ennek ellenére a múzeum szakértői szerint inkább eszmei, mint valós értéke van az ősi állat maradványainak.

Elloptak egy dinoszaurusz-csontvázat egy auzstráliai múzeumból. Egy igen ritka faj, a Psittacosaurus Sinensis csontvázát egy délnyugat-ausztráliai múzeumból lopták el, hétfőre virradóra. A csontváz, mely nem nagyobb egy kutyáénál, egy kínai dinoszaurusz-kiállítás egyik darabjaként érkezett Ausztráliába.

A tolvaj betörte a vitrin üvegét, és a csontvázat kiemelve távozott a múzeumból. A rendőrség később néhány dinoszauruszcsontot talált a múzeum környékén, ebből arra következtetnek, hogy nem profi bűnöző lopta el a csontvázat.

A múzeum alkalmazottai a BBC News-nak elmondták, nem valószínű, hogy bárki is nagyobb összeget adna a csontvázért. Az ellopott kiállítási darab attól értékes, hogy ilyen dinoszauruszból mindössze hatot találtak eddig a régészek. A múzeum egyébként ötezer ausztrál dollárt ajánlott fel annak, aki visszaszerzi a ritka csontvázat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK