Kisgyermekek tucatjainak szexuális molesztálása miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek Ausztráliában egy számítógép-technikust, akit a bíróság az ország "legrosszabb pedofiljának" minősített.

A férfi a házában titokban felszerelt videokamerával rögzítette fajtalanságait a kislányokkal, akik között a legfiatalabb mindössze 1 éves volt. A 48 éves Geoffrey Dobbs bevallottan 62 kislányt zaklatott szexuálisan 27 éven át. A bíró szerint a férfi egész életében a legcsekélyebb bűntudat nélkül használta fel kéjelgésre a gyereklányokat, akik iránt "olthatatlan vágyat érez".

Bűncselekményei az "illetlen érintéstől" a közösülésig terjedtek. A  videofelvételeken látható kislányok közül nyolcvanat még nem sikerült azonosítani.

A bíró elutasította, hogy a megrögzött liliomtiprót 15 év után esetleg feltételesen szabadlábra helyezzék, mert szerinte nagy a veszélye, hogy a férfi újra ilyen bűncselekményeket követ el.

Az életfogytiglanra ítélt komputerszakember Queensland állam legfelsőbb bíróságától kérheti a feltételes szabadlábra helyezést.