Vegyi úton kasztráltatná a gyermekeket erőszakoló pedofilokat az egykori olasz dikátor, Benito Mussolini unokája. Alessandra Mussolini, a posztfasiszta pártnak tartott Alleanza Nazionale képviselője azt követően állt elő javaslatával, hogy a közelmúltban lebuktattak egy pedofilhálózatot Olaszországban. A politikus javaslatát a szakemberek vitatják, az igazságügyi miniszter szerint azonban a parlamenttől függ az új büntetési forma bevezetése.

Az egykori fasiszta diktátor unokája, Alessandra Mussolini kampányt indított Olaszországban, hogy elérje: vegyi úton kasztrálják azokat az embereket, akik gyermekeket szexuálisan molesztálnak, vagy megerőszakolnak.

A brit The Observer beszámolója szerint Mussolini azt követően terjesztette törvényjavaslatát az olasz parlament elé, hogy a héten lelepleződött egy internetes pedofil klub, és őrizetbe is vettek több embert az üggyel kapcsolatban. A parlamenti képviselő Alessandra Mussolini a posztfasisztának tartott Alleanza Nazionale egyik vezetője.

A politikusnő azzal magyarázta elképzelését , hogy a pedofília mára túllépett minden határon. "Jó lenne, ha az ilyen embereket egy szigetre tudnánk küldeni, de mivel ez nem lehetséges, a legkevesebb amit tehetünk, hogy kezeljük őket." - nyilatkozta Alessandra Mussolini, aki szerint a pedofil emberek betegek, és ezért azoknak, akik képtelenek megváltozni, "egy hormonkezelésen kellene résztvenniük, amely csökkentené a libidójukat."

Nem ez az első alkalom, hogy a volt diktátor, Benito Mussolini unokája előáll a pedofilok kasztrálásának ötletével. Néhány évvel ezelőtti javaslatát azonban akkor a legtöbben elképedve fogadták. A szintén jobboldali jelenlegi miniszterelnökhöz, Silvio Berlusconihoz közel álló egyik pap például náci módszernek nevezte Alessandra Mussolini elképzelését.

A jelenlegi igazságügy-miniszter, Roberto Castelli a napokban ugyanakkor már azt nyilatkozta, hogy a parlamenttől függ, elfogadja-e az új büntetési módszerre tett javaslatot. A törvényhozás egyébként is ősszel tárgyalja majd az új pedofilellenes jogszabálytervezetet.

A parlament bioetikai bizottságának elnöke a miniszterrel ellentétben egyértelműen károsnak tartja Alessandra Mussolini javaslatát. Francesco d'Agostino szerint el kell ítélni a sterilizáció minden olyan formáját, amely nem önkéntes alapon történik.

A vegyi úton végrehajtott kasztráció - amelynek során egy injekcióval csökkentik az egyén tesztoszteron szintjét - bevett gyakorlatnak számít több amerikai államban, valamint Svédországban, Dániában, Franciaországban, Norvégiában és Svájcban is. Igaz, ezekben az országokban csak azokon hajtják végre az eljárást, akik ezt saját maguk kérik.

Mussolini ötletét vitatja novarai egyetem professzora is. Francesco Monaco szerint valóban lehet csökkenteni a nemi vágyat különböző szerekkel, de a pedofília ellen nem létezik gyógyszer.