11 halott egy szlovákiai buszbalesetben

Tizenegy halálos áldozata és huszonöt sérültje van a Szlovákiában vasárnap reggel történt autóbusz-balesetnek. Az áldozatok többsége idős ember, de egy kilencéves gyermek is van köztük.

A gölnicbányai járáshoz (Gelnica) tartozó Dénes (Úhorná) nevű falu közelében húzódó keskeny, domboldali úton felborult egy zarándokokat szállító, szlovákiai rendszámú autóbusz, melynek utasai a kelet-szlovákiai Szobráncból (Sobrance) és Gálszécsről (Secovce) a falu fölötti hegyen álló kegyhelyre tartottak.

A reggel hét és nyolc óra között bekövetkezett baleset oka vélhetően az volt, hogy a gépkocsi vezetője a kanyargós út meredek duplakanyarjában nem megfelelően kormányozta a járművet. A gépkocsivezetőt kulcscsonttöréssel szállították korházba. A huszonöt sérült közül néhány állapota súlyos. A mentésben számos ember, mentők, tűzoltók és két helikopter is részt vett. A sérültek kiemelésével párhuzamosan a mentők a domboldalon fekvő jármű stabilizálására összpontosítottak, mert fennállt a veszélye annak, hogy az autóbusz a völgybe zuhan. Ezt sikerült megakadályozni.

A déli órákban a felborult járművet kiemelték a domboldalról és kiderült, hogy alatta is vannak halálos áldozatok, köztük egy gyermek.