Amerikai katonák szerdán Tikrít városában lelőttek egy fegyveres gerillát, Közép-Irakban pedig őrizetbe vettek 18 személyt, és nagy fegyverraktárat találtak.

A katonák szerda hajnalban lőtték le az iraki gerillát, aki páncéltörő rakétagránát kilövésére készült. A helyszínre érkező amerikai járőr azonban nem találta meg a holttestet, vélhetően azért, mert a lelőtt gerillák tetemeit társaik általában azonnal elszállítják, nehogy azonosításukat a szövetségesek el tudják végezni - közölte szerdán Steve Russell alezredes, a Szaddám szülővárosában, Tikrítben működő gerillacsoportok felszámolásával megbízott amerikai zászlóalj parancsnoka.

Szintén a városban egy keddi razzia során az iraki rendőrség elfogta Szaddám Huszein egyik személyi testőrének testvérét. A szövetséges csapatok tovább keresik azokat a gerillákat, akik a volt diktátor és szűkebb környezete menekülését segítik - írta a Reuters.

A 4. gyalogos hadosztály alakulatai Irak középső területén őrizetbe vettek 18 személyt - a volt rezsimhez kötődő embereket -, valamint rátaláltak egy jelentős fegyverlerakatra, ahol rakétákat és több száz gránátot, lövedéket foglaltak le.