DNS-vizsgálatot akarnak Lindbergh német gyerekei

Az Atlanti-óceánt 1927-ben átrepülő Charles Lindbergh három, házasságon kívül született gyermeke DNS-vizsgálattal akarja bizonyítani, hogy valóban az amerikai pilóta az apja. A három testvér, Astrid, Dyrk és David csütörtökön Münchenben állt a sajtó elé a tervvel.

Lindbergh kettős életéről, második családjáról két héttel ezelőtt a Süddeutsche Zeitungban jelent meg beszámoló, a három testvér állított be a laphoz a történettel. Lindbergh állítólag 1957 táján ismerte meg Münchenben a 24 évvel fiatalabb kalapkészítőt, Brigitte Hesshaimert, s a gyerekek 1958 és 1967 között születtek.

Lindbergh 1974-ben bekövetkezett haláláig évente többször is meglátogatta második családját. A gyerekek Careu Kent néven ismerték, s úgy tudták, hogy író. Édesanyjuk végül elárulta a titkot, de megfogadtatta velük: nem mondják el senkinek, amíg Lindbergh amerikai felesége, Anne Morrow él.

Az Egyesült Államokban kétkedéssel fogadják a történetet. A csütörtöki sajtóértekezleten Astrid kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy először miért nem a Lindbergh-családdal vették fel a kapcsolatot. Nem beszéltek Lindbergh életrajzírójával, A. Scott Berggel sem. Berg kétségbe vonja, hogy Lindbergh lenne Astrid, Dyrk és David édesapja. Lehetségesnek tartja, hogy Lindberghnek valakivel viszonya volt Münchenben, de nem hiszi, hogy ebből a kapcsolatból három gyerek is született.

KAPCSOLÓDÓ CIKK