Ismét egy orvlövésztől retteg Amerika

Három embert ölt meg egy orvlövész Nyugat-Virginiában. A rendőröknek már sikerült azonosítaniuk a gyilkos autójának típusát, egy fekete kisteherautó keresnek. Jelenleg száz gyanúsított van az ügyben, akik rendőrségi kihallgatás alatt állnak. Az Egyesült Államokban rettegnek a rejtélyes gyilkostól, aki áldozatait eddig véletlenszerűen választotta ki, és mindig sötétedés után lőtt.

Jelenleg száz gyanúsítottunk van, valamennyien kihallgatás alatt állnak - mondta Dave Tucker megyei sheriff a CNN-nek a titokzatos orvlövész elleni nyomozással kapcsolatban. A nagyszabású akciót az Egyesült Államokat rettegésben tartó orvlövész elkapása indokolja. Eddig három embert ölt meg ugyanis egy nyugat-virginiai ámokfutó. Az első lövés augusztus 10-én este 11-kor dördült el egy Charleston nevű kisváros közelében található áruház mellett. A 44 éves Garry Carrier éppen telefonálni akart, amikor a rejtélyes gyilkos fejbe lőtte. Négy nappal később, augusztus 14-én szintén Charleston közelében, egy benzinkútnál bukkant fel ismét az orvlövész. A második áldozata egy 31 éves nő, Jeanie Patton volt. Ő éppen fizetni indult, amikor hátulról fejbe lőtte a gyilkos.

 

A harmadik lövés mindössze egy órával később és 15 mérfölddel távolabb dördült el. Egy áruház parkolójában lőtték le Okey Meadow-t. Ennek az esetnek már volt egy szemtanúja: egy nő mindössze párlépésnyire telefonált Meadow-tól, amikor a férfi a halálos fejlövést kapta. A nő egy fekete színű kisteherautót látott elhajtani a parkolóból. A jármű vezetőjéről azonban nem tudott személyleírást adni, mert sötétített üvegei voltak a kisteherautónak.

 

Mások azonban látták a férfit: a harmadik lövés előtt ugyanis húsz percig várakozott a parkolóban, mielőtt lecsapott volna. A leírás alapján nagydarab, fehér férfi ült a járműben. Phil Morris, a helyi rendőrfőnök szerint egyértelmű, hogy a gyilkos használta a szemtanúk által leírt fekete kisteherautót. A jármű ugyanis a lövés után azonnal, nagy sebességgel elhajtott. A sofőr annyira sietett, hogy a kerekek fekete csíkot hagytak az aszfalton.

 

Mivel a fegyverszakértők szerint mindegyik gyilkossághoz ugyanazt a fegyvert használták, és mindegyik esetben körülbelül egyforma távolságról lőttek, a rendőrök szerint ugyanaz az ember ölhetett mindháromszor.

 

Az orvlövész felbukkanása azért is váltott ki nagy riadalmat országszerte, mert tavaly októberben egy 42 éves férfi és nevelt fia Washington környékén tíz ember ölt meg hasonló módszerrel. A hatóságok a további áldozatok elkerülése miatt nagy erőkkel keresik a tettest. A nyomozásba hétfőn az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal, az FBI is bekapcsolódott, emellett Charleston városában rendkívüli módon megerősítették a rendőrséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKK