Feltehetően szélsőbaloldali gerillák lőttek rá vasárnap a kolumbiai elnök helikopterére az ország északnyugati részén. A támadásban senki sem sérült meg.

Ismeretlen támadók - feltehetőleg szélsőbaloldali gerillák - rálőttek vasárnap az Alvaro Uribe kolumbiai elnököt szállító helikopterre a dél-amerikai ország északnyugati részén fekvő Rionegro város közelében, de senki sem sérült meg a fegyveres támadásban.

A támadók a Rionegro közelében levő erdős hegyvidékről tüzeltek az elnököt szállító helikopterre - közölte Ricardo Galan, az elnök szóvivője. Az államfő úton volt Antioquia tartomány Granada településére, hogy megszemlélje ott azoknak a helyreállítási munkálatoknak az eredményeit, amelyek során újjáépítik a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali fegyveres szervezet által 2000-ben félig lerombolt település házait és infrastruktúráját.

Az elnököt szállító helikopter visszafordult a támadás nyomán, és leszállt a közeli Rionegro város katonai repülőterén. Később Uribe mégis elment Granada településre, és kijelentette a főtéren egybegyűlt, éljenző tömeg előtt, hogy addig nem lehetségesek a tárgyalások a gerillákkal, amíg be nem szüntetik fegyveres harcukat.

A szélsőbaloldali fegyveresek már többször megpróbálták megölni az Egyesült Államokkal szövetségesi viszonyt ápoló elnököt, aki megalkuvás nélküli harcot hirdetett az illegális fegyveres csoportok ellen.