Feltűnő jelzéseket kapnak a magyar járművek Irakban

Élénk narancssága jelzéseket és arab feliratokat ragasztanak a magyar kontingens által Irakban használt amerikai autókra. A honvédelmi tárca így kívánja egyértelművé tenni, hogy magyar katonákról van szó, akik nem háborúzni érkeztek az ázsiai országba.

Feltűnő jelzésekkel látják el a magyar katonák az amerikaiaktól kapott teherautókat - mondta Matyuc Péter, a védelmi tárca kommunikációs főigazgatója a Népszabadságnak. Élénk narancssága jelzések és arab feliratok is lesznek az autókon, amelyek egyértelművé teszik, hogy magyar katonákról van szó, akik nem háborúzni érkeztek. Az Irakba szállított 56 saját eszköz mellett a szállítóalakulat az amerikaiaktól kapott 148 járművel látja majd el a feladatát.

Tekintélyes iraki vezetők közölték korábban a Magyar Rádió tudósítójával: a szállítóalakulat tagjainak  érdemes jól láthatóan megkülönböztetniük magukat az amerikaiaktól. Állítólag azt is tanácsolták, hogy a magyarok ne dolgozzanak egy munkahelyen az amerikaiakkal. Ami az amerikaiak veszélyes közelségére vonatkozik, a lengyelek által irányított zónában  csak kevés amerikai van, ők is a szálláscsinálásban tevékenykednek - tette hozzá Matyuc Péter.

KAPCSOLÓDÓ CIKK