Irak: azonosították az ENSZ elleni merénylet áldozatait

Azonosítottak húsz holttestet a bagdadi ENSZ-főhadiszállásnál múlt héten elkövetett merénylet áldozatai közül - közölte hétfőn egy ENSZ-alkalmazott az iraki fővárosban.

Nicolaas Rademeyer elmondta: az amerikai katonák befejezték a keresést és a mentési munkálatokat a súlyosan megrongálódott épületnél. Az illetékes nem nyilatkozott az áldozatok végleges számáról. A dpa német hírügynökség szerint az azonosított halottak közül hét iraki. A nyomozók megtalálták az öngyilkos merénylők földi maradványait is.

"A tárgyi bizonyítékokat összegyűjtöttük és átvizsgáljuk" - mondta David Roath, az amerikai hadsereg illetékese. Az ENSZ-ből származó legújabb értesülések szerint a világszervezet genfi mauzóleumában helyezik örök nyugalomra - valószínűleg csütörtökön - Sergio Vieira de Mellót, az ENSZ-főtitkár iraki különmegbízottját, aki a múlt heti bagdadi merényletnek esett áldozatul.

Korábban azt közölték, hogy a diplomatát a család kérésére Franciaországban, a Genfi-tó partján fekvő Thonon-les-Bains-ben temetik el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK