Nem jelentkeznek a hőségben meghaltak testéért

Többszáz olyan személy teste fekszik hetek óta temetetlenül Franciaország hullaházaiban, akik a nagy nyári kánikulában haltak meg. Többségük idős ember, akiknek nem ismerik a hozzátrtozóikat. Többeket jeltelen sírokba temetnek.

Az eddigi becslések szerint körülbelül tízezerre tehető azoknak a száma, akikkel a hőség végzett Franciaországban. Többségük idős ember. Egy részüket még el tudták helyezni a hullaházakban, de vannak, akiket hűtött teherautókban tartanak.

Akiknek a személyazonosságát nem tudják megállapítani, azokat jeltelen sírokba temetik. A Le Figaro szerint 300-400 holttest azonban még mindig temetetlenül hever, közülük körülbelül 100-at már csak hűtött teherautókon tudtak elhelyezni.

A párizsi polgármester szerint az idős elhunytak közül sokan olyan elszigetelten éltek, hogy közvetlen környezetük sem tud hozzátartozókról. Előfordulhat az is, hogy már nem is élnek a rokonaik.

Eddig a francia szabályok szerint 6 napig tárolták a holttesteket, ezt az extrém időjárás nagyszámú áldozata miatt 10 napra emelték. A kormány több tagja ugyanakkor érzéketlenséggel vádolta a választópolgárokat, amiért nem is keresik rokonaikat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK