Tömegkatasztrófa egy hindu fesztiválon

Az eddigi jelentések szerint közel negyven embert taposott agyon a tömeg egy hindu fesztiválon Indiában. A tömegkatasztrófa akkor történt, amikor a Nasik városánál gyülekező zarándokok százezrei meg akartak mártózni a Godaravi folyóban.

Tömegkatasztrófába fulladt szerdán egy hindu fesztivál a nyugat-indiai Nasik város közelében. A tömegben több tucat embert agyontapostak. Az indiai rendőrség 29 halálos áldozatról számolt be, más hatóságok szerint azonban negyvenen vesztették életüket - jelentette a CNN. A BBC 39 halottról és 30 sérültről számolt be.

Egyelőre nem tisztázott, hogy mi váltotta ki a tömegkatasztrófát. Egyes jelentések szerint akkor tört ki pánik, amikor a tömeg ledöntött egy korlátot. A rendőrök nem tudták féken tartani az embereket, akik több társukat agyontaposták. Más beszámolók szerint a hívők akkor kezdtek el tülekedni, amikor a szent emberek pénzt szórtak a tömegbe.

A mentők munkáját nehezíti, hogy a zsúfoltság miatt nehezen tudnak utat vágni maguknak a tömegben. Így sok embernek nem tudnak elsősegélyt nyújtani, illetve a mentőautók nem tudják őket kórházba szállítani.

A Kumbh Mela fesztivál július 30-án kezdődött, és a tervek szerint szeptember elsejéig tart Nasik városában. A fesztivál helyszínét rendszerint több millió hivő keresi fel. A szerdai nap egyike annak az öt alkalomnak, amikor a zarándokok megmártóznak a Godaravi folyóban. A hívők azért mennek bele a vízbe, mert hitük szerint így lemoshatják magukról bűneiket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK