Beperlik a brazilok a viccelődő pilótát

Egy helyi járat utasai beperlik a brazil Gol légitársaságot, mert a pilóta félelmet keltett az utasok között viccelődő megjegyzéseivel. A pilóta többek között arra szólította fel az utasokat, hogy télikabát nélkül ne szálljanak ki, mert mínusz 46 fok van odakint. A belföldi járat ráadásul az egyórás utat öt óra alatt tette meg, és nem is tudott leszállni az eredeti célállomáson.

Pert indítanak a brazil Gol légitársaság utasai, akik Rio de Janeiróból Vitoria városába utaztak volna egy belföldi járattal. Az utasok szerint a pilóta megjegyzéseivel megfélemlítette és felidegesítette őket - írja az Ananova. A járatnak ráadásul egy óra alatt kellett volna megérkeznie, de az utat végül öt óra alatt tette meg, és nem is az eredeti célállomásként szereplő reptérre érkezett.

"Amikor a pilóta bejelentette, hogy nem tudunk leszállni a rossz idő miatt a vitoriai reptéren, azt is hozzátette, hogy van egy rossz és egy jó híre" - mesélte az egyik utas. "A jó hír, hogy jól sikerült a felszállás, a rossz pedig, hogy az időjárás miatt egy gép sem tud Vitoriában leszállni. Ezen kívül további magyarázatot nem adott" - folytatta az utas.

A pilóta viccelődését más utasok sem vették jó néven: "Teljesen őrült volt. Azt mondta, hogy 10 ezer láb magasan vagyunk, kint mínusz 46 fok van, ezért senkinek nem tanácsolja, hogy télikabát nélkül szálljon ki a gépből" - mesélte egy másik utas.

A pilóta végül - a rossz idő ellenére - megpróbált leszállni Vitoria repterén, megközelítette a kifutópályát, majd hirtelen mégis megemelte a gépet. "Ezek után még meg is kérdezte, hogy mi is úgy szédültünk-e, ahogy ő, amikor hirtelen megváltoztatta a gép pozícióját" - mesélte az egyik utas. A gép ezután, újabb egy óra elteltével, egy másik brazil város repterén landolt.