Az orosz haditengerészet búvárai továbbra sem tudták felszínre hozni annak a hét tengerésznek a holttestét, akik a K-159-es atom-tengeralattjáróval süllyedtek el szombaton. Az orosz haditengerészet szerint a hajót mindenképpen felszínre kell hozni, másképp nem tudják eltávolítani a reaktor fűtőelemeit.

Az orosz haditengerészet búvárai egyelőre nem tudtak behatolni az elsüllyedt K-159-es tengeralattjáró belsejébe, ugyanis felszerelésük nem fér át a tengeralattjáró szűk csapóajtaján. A haditengerészet feltételezései szerint a katasztrófa áldozatául esett nyolc tengerész holtteste a tengeralattjáróban van. A hajótestből a tízfős személyzet három tagja jutott ki, de közülük csak egy élte túl a jeges vízben töltött több mint egy órát.

 

Viktor Kravcsenko admirális, a flotta főparancsnoka kijelentette: a tengeralattjárót mindenképpen felszínre kell hozni. A hajó fedélzetén még mindig ott vannak a nukleáris fűtőelemek: túl veszélyes lenne, ha ezeket a tengerfenéken hagynák. A művelet azonban hosszas előkészületeket igényel, ezért az orosz flotta csak jövő tavasszal láthat neki a tengeralattjáró kiemeléséhez.