Robbantások Athén központjában

Egy rendőr sebesült meg azokban a robbantásokban, amelyek az Athén központjában lévő igazságügyi komplexumban történtek péntek hajnalban. A hatóságok szélsőséges csoportokat gyanítanak az eset mögött.

Két pokolgép robbant péntek hajnalban egy Athén központjában lévő igazságügyi komplexumban, egy rendőrt megsebesítve. A két robbanás negyedórán belül következett be, komoly kárt téve az épületegyüttesben, ahol bíróságok, ügyészségi hivatalok és más igazságszolgáltatási irodák vannak.

A görög rendőrség szélsőséges csoportokra gyanakszik. A Népi Forradalmi Akció nevű csoport júliusban jelezte, hogy tagjai helyeztek el pokolgépet egy amerikai érdekeltségű biztosító társaság irodájánál. Ez a bomba azonban szerencsére nem robbant fel.

A nyomozók elképzelhetőnek tartják azt is, hogy a robbantók a November 17. nevű terrorsejttel rokonszenveznek. A csoport 19 feltételezett tagja ellen perek folynak, és annak állítólagos vezetője éppen csütörtökön vallotta mindenben ártatlannak magát a bíróság előtt. Az ügyészség 23 gyilkosságot és több tucat egyéb támadást ír a November 17. számlájára 1975 óta.